Mobilanpassat väder för Karlskoga

Vädret Karlskoga idag

Molnigt, -5°C, 1.7m/s (NE)

Väderprognos för Karlskoga

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 19:52

Vädret Idag , 13:00
Molnigt
Temp: -5°C
Vind: 1.7m/s (NE)

Vädret Idag

Kl. 01:00
Molnigt
Temp: -7°C
0.7m/s (NNE)
Kl. 07:00
Molnigt
Temp: -7°C
0.6m/s (ENE)
Kl. 13:00
Molnigt
Temp: -5°C
1.7m/s (NE)

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Karlskoga idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Karlskoga de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Karlskoga, se detaljerat väder för Karlskoga här.

Missa heller inte Om Karlskoga med omgivningsbilder och foton runt om Karlskoga, samt intressant information om sevärdheter och platser i Karlskoga. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Karlskoga

Solen går upp 08:51 i Karlskoga
Solen går ner 15:26 i Karlskoga

Idag är det 6 timmar och 35 minuter sol i Karlskoga.
Vi hoppas på sol förstås!

Väderkameror nära Karlskoga

Webbkameror från webcams.travel

Väderöversikt för Sverige

Om Karlskoga

Om Karlskoga

Karlskoga är centralort i Karlskoga kommun. Namnet kommer från att kung Karl IX såg det som sina hertigliga skogar, Karls skogar. Karlskoga är med cirka 27 084 invånare Värmlands (ej att förväxla med Värmlands län där denna ort inte ingår) näst största tätort och även kommunens enda tätort. Karlskoga ligger efter sjön Möckelns norra strand.

Karlskoga hette från början Möckelns bodar (Myklesboda på gammalsvenska), eftersom det mest bestod av ett antal fäbodar tillhörigt bönderna i Närke. Namnet Karlskoga tillkom i samband med att hertig Karl, sedermera kung Karl IX gjorde ett besök i slutet av 1500-talet. Då Karlskoga blev stad 1940 som Karlskoga stad stod valet mellan att kalla staden för Karlskoga eller Bofors.

Den viktigaste industrin i Karlskogas historia var länge Bofors, som dominerat stadens utveckling allt sedan begynnelsen. Läget i ett skogsområde mitt inne i landet var fördelaktigt för krigsindustrier eftersom det skulle vara svårt att nå för en eventuell fiende.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?

Vi använder cookies för att förhöja din användarupplevelse på denna webbplats. Läs mer   Godkänn