Mobilanpassat väder för Strömsund

Väderprognos för Strömsund

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 13:56

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Strömsund idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Strömsund de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Strömsund, se detaljerat väder för Strömsund här.

Missa heller inte Om Strömsund med omgivningsbilder och foton runt om Strömsund, samt intressant information om sevärdheter och platser i Strömsund. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Strömsund

Solen går upp 09:04 i Strömsund
Solen går ner 15:14 i Strömsund

Idag är det 6 timmar och 10 minuter sol i Strömsund.
Vi hoppas på sol förstås!
Solen går ner om 14 timmar och 40 minuter.

Väderöversikt för Sverige

Om Strömsund

Om Strömsund

Strömsund (sydsamiska: Straejmie[2]) är en tätort i norra Jämtland samt centralort i Strömsunds kommun, Jämtlands län.

Strömsund, som ligger 100 km norr om Östersund hade år 2005 3516 invånare. Samhället ligger vid Russfjärden i Ströms Vattudal. Europaväg 45 går via den 1956 invigda Strömsundsbron över Ströms Vattudal och in i Strömsund. Orten är sedan urminnes tider norra Jämtlands handelscentrum och näringslivet domineras idag av småindustri- och servicenäringen, med bland annat träindustri och tjänsteföretag. På orten hålls också den stora Dundermarknaden i juli.

Det finns ett hundratal kända stenåldersboplatser från fångstkulturen i området. Fynd från både järnåldern och vikingatiden har också gjorts, på Ströms gamla kyrkogård har man till exempel funnit gravar från 800-talet. Första gången Ström nämns i gamla handlingar är vid ett ting i Sveg 1273 då man bland annat avhandlade de norska riksgränsmärkena mot Sverige (både Härjedalen och Jämtland tillhörde Norge då). Där vittnade en gammal bonde, Loden från Ulvkälla, att han som ung, förmodligen omkring 1230, hade deltagit i en gränskommission för att syna av gränsmärkena och att ingen i Straumi då kunde läsa bönen Pater noster.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?