Mobilanpassat väder för Eksjö

Väderprognos för Eksjö

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 21:37

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Eksjö idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Eksjö de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Eksjö, se detaljerat väder för Eksjö här.

Missa heller inte Om Eksjö med omgivningsbilder och foton runt om Eksjö, samt intressant information om sevärdheter och platser i Eksjö. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Eksjö

Solen går upp 08:08 i Eksjö
Solen går ner 16:18 i Eksjö

Idag är det 8 timmar och 10 minuter sol i Eksjö.
Vi hoppas på sol förstås!
Solen går ner om 8 timmar och 2 minuter.

Väderkameror nära Eksjö

Väderöversikt för Sverige

Om Eksjö

Om Eksjö

Eksjö är en tätort i Småland och centralort i Eksjö kommun, Jönköpings län. Staden har sedan lång tid tillbaka inhyst betydelsefulla inrättningar såsom lasarett, ting och militärexercis. Efter 1860-talet tappade platsen dock snabbt i betydelse när Södra stambanan inte drogs över de gamla städerna Växjö–Vetlanda–Eksjö utan istället över Alvesta–Sävsjö–Nässjö. Efter en tid fick staden dock en viss betydelse som järnvägsstad i och med egenskapen av järnvägsknut mellan bibanorna Nässjö-Oskarshamn järnväg och Eksjö–Österbymo Järnväg. I sjukvårds- och statsförvaltningssyfte har dock Eksjö alltid varit av stor betydelse för områdena på och ikring Småländska höglandet.

Eksjö finns omnämnd som tingsplats redan på 1300-talet, på den tiden kallades platsen för "Ekesiö". I Eksjö löpte vägen mellan biskopssätena Linköping i norr, och Växjö och Kalmar i söder, samman med vägen från Västergötland mot Östersjökusten. Platsen blev en naturlig samlingsplats för handel och tingsförättningar.

Eksjö stad fick sina stadsrättigheter år 1403 av Erik av Pommern. Det medeltida Eksjö låg cirka 500 meter sydväst om den nuvarande stadskärnan, mellan Breviksvägen och Bykvarn. Som stad betraktat var den förmodligen av oansenlig storlek, sannolikt bara en liten bondby. På den tiden fanns sex städer i Småland: Jönköping, Kalmar, Vimmerby, Västervik, Växjö och Eksjö.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?