Mobilanpassat väder för Vetlanda

Väderprognos för Vetlanda

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 15:58

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Vetlanda idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Vetlanda de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Vetlanda, se detaljerat väder för Vetlanda här.

Missa heller inte Om Vetlanda med omgivningsbilder och foton runt om Vetlanda, samt intressant information om sevärdheter och platser i Vetlanda. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Vetlanda

Solen går upp 08:06 i Vetlanda
Solen går ner 16:19 i Vetlanda

Idag är det 8 timmar och 13 minuter sol i Vetlanda.
Vi hoppas på sol förstås!
Solen går ner om 8 timmar och 58 minuter.

Väderkameror nära Vetlanda

Väderöversikt för Sverige

Om Vetlanda

Om Vetlanda

Vetlanda (tidigare Hvetlanda) är en tätort och centralort i Vetlanda kommun i Jönköpings län.

Vetlanda har anor som marknads- och tingsplats sedan 1000-talet. Enligt göticisten Petter Rudebeck hade staden en längre historia än så, fast under namnet Vitala. Det moderna Vetlanda har sitt ursprung i ett antal större gårdar, vars namn lever kvar i det centrala Vetlanda. Stadsrättigheterna firades med en stor fest på Stortorget årsskiftet 1919/1920. I mitten av 1960-talet började, liksom i många andra svenska småstäder, en "sanering" och man rev en del äldre hus. Bland hus av den äldre bebyggelsen som finns kvar kan nämnas Sollinska huset, som ligger vid järnvägsstationen, Svedbomska villan, Sparbankshuset och Gamla Stadshuset, alla mitt i staden.

En gång i tiden var Vetlanda järnvägsknutpunkt, med linjer österut via Gårdveda/Målilla till Oskarshamn, söderut via Åseda till Kalmar, åt väster och nordväst till Sävsjö respektive Nässjö och Södra stambanan. Av Vetlandas järnvägslinjer återstår i dag bara ett godsspår österut till bruksorten Pauliström samt linjen till Nässjö. Bland annat genom den satsning som BK Tåg gjorde på privat järnvägsdrift har detta spår till Vetlandas historia kunnat bibehållas. Linjen söderut mot Åseda har inte trafikerats sedan 2002 och är nedlagd sedan 2006, men spåret ligger tills vidare kvar.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?