Mobilanpassat väder för Ljungby

Väderprognos för Ljungby

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 19:39

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Ljungby idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Ljungby de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Ljungby, se detaljerat väder för Ljungby här.

Missa heller inte Om Ljungby med omgivningsbilder och foton runt om Ljungby, samt intressant information om sevärdheter och platser i Ljungby. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Ljungby

Solen går upp 08:02 i Ljungby
Solen går ner 16:33 i Ljungby

Idag är det 8 timmar och 31 minuter sol i Ljungby.
Vi hoppas på sol förstås!
Solen går ner om 8 timmar och 39 minuter.

Väderöversikt för Sverige

Om Ljungby

Om Ljungby

Ljungby är centralort i Ljungby kommun i Kronobergs län. Ljungby ligger i folklandet Finnveden, Sunnerbo härad. Orten ligger där E4 och Riksväg 25 möts, i Lagans dalgång.

Första kända invånaren på den plats där Ljungby ligger i dag var Astrad. Om detta vittnar runstenen Replösastenen från 1000-talet, belägen några kilometer från stadens centrum. Där går att läsa i runskrift: "Götrad gjorde denna vård efter Astrad, den ypperste av de fränder och odalmän som i Finnveden fordom levde." I dag finns en staty på Stora torg från 1952 av John Lundqvist föreställande Astrad och Götrad. Men platsen där Ljungby ligger var bebodd långt tidigare. Om det vittnar inte minst de talrika gravrösen som finns i trakten. Ett av de större gravröserna finns invid Ljungbys vattentorn, och det kallas Kungshögen. Det största gravröset i trakten är dock Höga rör, som ligger ett par kilometer söder om Ljungby, högt beläget, invid sluttningen ned mot Lagandalen.

På 1100-talet fick Ljungby sin första stenkyrka när Ljungby socken bildades. Ljungby har sedan lång tid tillbaka varit en plats där viktiga handelsvägar i nord-sydlig och öst-västlig riktning korsas. Av denna anledning påbjöd ett kungligt brev på 1300-talet att ett gästgiveri skulle anläggas invid Lagastigen.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?