Mobilanpassat väder för Osby

Väderprognos för Osby

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 21:25

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Osby idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Osby de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Osby, se detaljerat väder för Osby här.

Missa heller inte Om Osby med omgivningsbilder och foton runt om Osby, samt intressant information om sevärdheter och platser i Osby. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Osby

Solen går upp 08:02 i Osby
Solen går ner 16:32 i Osby

Idag är det 8 timmar och 30 minuter sol i Osby.
Vi hoppas på sol förstås!
Solen går ner om 8 timmar och 30 minuter.

Väderöversikt för Sverige

Om Osby

Om Osby

Osby är en tätort som är centralort i Osby kommun i Skåne län.

Osby var i äldre tid "centralort" och är kyrkbyn i Osby socken. Byn bestod från medeltiden fram till andra halvan av 1800-talet av Osby kyrka, prästgården, sex bondgårdar och några torp. Merparten av den dåtida bebyggelsen låg kring kyrkan och det område som i nutiden kallas Gamleby. I grannbyn Marklunda fanns skjutsstation och gästgiveri, där hölls marknader och resande drog fram på dåvarande landsvägen mellan Växjö och Kristianstad. En stor förändring skedde 1862, då Osby fick station vid Södra stambanan. Därefter började Osby att växa, och utvecklade snabbt en förhållandevis omfattande industri och handel. Osby blev municipalsamhälle 1887 och köping, Osby köping, 1937.

"Os" är ett gammalt ord för åmynning. Ortnamnet betydde alltså ursprungligen "byn vid åmynningen", där Driveån är ån som åsyftas.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?