Mobilanpassat väder för Simrishamn

Väderprognos för Simrishamn

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 15:04

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Simrishamn idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Simrishamn de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Simrishamn, se detaljerat väder för Simrishamn här.

Missa heller inte Om Simrishamn med omgivningsbilder och foton runt om Simrishamn, samt intressant information om sevärdheter och platser i Simrishamn. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Simrishamn

Solen går upp 07:57 i Simrishamn
Solen går ner 16:34 i Simrishamn

Idag är det 8 timmar och 37 minuter sol i Simrishamn.
Vi hoppas på sol förstås!

Väderkameror nära Simrishamn

Väderöversikt för Sverige

Om Simrishamn

Om Simrishamn

Simrishamn är en tätort på Österlen i Skåne och centralort i Simrishamns kommun, Skåne län.

Simrishamns första namn var Svimraros som kan betyda "oset" d.v.s. mynningen till ån, Svimber, som rinner långsamt. Ån är Tommarpsån kring vilken den vikingatida bebyggelsen växte upp. Staden utvecklades från ett vikingatida mindre fiskeläge som troligen under 1200-talet fick sina stadsprivilegier och slog ut Tumathorp (idag Ö Tommarp) som centrum i sydöstra Skåne. De stora sillfångsterna var orsaken till platsens ökade status.

1123 lade den norske kungen Sigurd Jorsalafarare till med 300 skepp utanför Svimraros för att härifrån, som hämnd, göra plundringtåg mot den danske kungen Niels stad Tumathorp, ca 1 mil väster om Simrishamn. Detta är första gången platsen nämns vid namn. Från tidig medeltid, nämns för första gången S:t Nicolai kyrka i en urkund år 1161. Murarna är uppmurade av hallasten från ett närbeläget stenbrott. Tornet som är uppfört först på 1500-talet, reser sig med sina trappgavlar och ter sig mäktig mot de låga husen. Kyrkan har varit ett riktmärke för sjöfararna och det är inte konstigt att kyrkan har fått sitt namn efter havets skyddshelgon S:t Nicolaus.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?