Mobilanpassat väder för Filipstad

Väderprognos för Filipstad

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 03:04

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Filipstad idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Filipstad de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Filipstad, se detaljerat väder för Filipstad här.

Missa heller inte Om Filipstad med omgivningsbilder och foton runt om Filipstad, samt intressant information om sevärdheter och platser i Filipstad. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Filipstad

Solen går upp 08:22 i Filipstad
Solen går ner 16:10 i Filipstad

Idag är det 7 timmar och 48 minuter sol i Filipstad.
Vi hoppas på sol förstås!
Solen går ner om 8 timmar och 9 minuter.

Väderöversikt för Sverige

Om Filipstad

Om Filipstad

Filipstad är en tätort i östra Värmland. Den är centralort i Filipstads kommun, Värmlands län.

Filipstad ligger i en dalgång mellan sjöarna Lersjön och Daglösen. Mellan dessa rinner Skillerälven, som slingrar sig genom centrum, och förbi Nils Ferlin-statyn vid Stora torget.

Filipstad är en tätort som fick sina stadsprivilegier 6 april 1611 och är i och med det Värmlands tredje äldsta stad, endast Karlstad och Kristinehamn är äldre. Staden är uppkallad efter prins Karl Filip som var son till Karl IX och bror till Gustav II Adolf. Ända sedan 1300-talet finns tradition inom järn och gruvhantering, vilket är anledningen till att området befolkades. I området fanns stora naturrikedomar och när gruvindustrin fick ett uppsving på 1700-talet växte Filipstad fram. År 1694 förlorades stadsprivilegierna efter en brand och dessa fick man inte tillbaka förrän år 1835. 1720-1835 har Filipstad köping.[2] Stadens högste domare kallades justitiarie (ämbetet justitiariat) och domstolen stadsrätt, men 1836 ändrades detta till borgmästare, magistrat respektive rådhusrätt.[3] Efter det växte staden i rask takt bland annat tack vare att flera företag och institutioner växte fram.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?