Mobilanpassat väder för Munkfors

Väderprognos för Munkfors

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 05:55

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Munkfors idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Munkfors de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Munkfors, se detaljerat väder för Munkfors här.

Missa heller inte Om Munkfors med omgivningsbilder och foton runt om Munkfors, samt intressant information om sevärdheter och platser i Munkfors. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Munkfors

Solen går upp 08:23 i Munkfors
Solen går ner 16:15 i Munkfors

Idag är det 7 timmar och 52 minuter sol i Munkfors.
Vi hoppas på sol förstås!
Solen går ner om 15 timmar och 18 minuter.

Väderöversikt för Sverige

Om Munkfors

Om Munkfors

Munkfors är en tätort i Värmland. Orten är huvudsakligen belägen i Munkfors kommun. Den del som ligger nordost om Stubbängen ligger dock i Hagfors kommun. Munkfors är centralort och den enda tätorten i Munkfors kommun. Orten är belägen på båda sidor om Klarälven som rinner genom Värmland ner till utloppet i Vänern.

Munkfors historia[2] sträcker sig tillbaks till medeltidens pilgrimsled genom Klarälvsdalen som ledde till Olav den heliges grav i Nidaros. Enligt sägnen skall munkar från Alvastra kloster ha kommit till trakten under 1100-talet och här anlagt ett rastställe för de många pilgrimerna som passerade.

Under 1600-talet så började en expansion av järnframställningen i Värmland och flera nya bruk grundades. Johan Börjesson, borgmästare i Karlstad, hade tidigare låtit uppföra tre stycken stångjärnshammare vid Ranån nordväst om Ransäter och 1670 så tillkom Munkeruds hammare vid Munkforsen i Klarälven. Tackjärn till hammaren kom bland annat från Sunnemohyttan som han hade låtit bygga redan 1640.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?