Mobilanpassat väder för Riga

Väderprognos för Riga

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 04:37

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Riga idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Riga de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Riga, se detaljerat väder för Riga här.

Missa heller inte Om Riga med omgivningsbilder och foton runt om Riga, samt intressant information om sevärdheter och platser i Riga. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Riga

Solen går upp 05:21 i Riga
Solen går ner 21:36 i Riga

Idag är det 16 timmar och 15 minuter sol i Riga.
Vi hoppas på sol förstås!
Solen går ner om 9 timmar och 32 minuter.

Väderkameror nära Riga

Webbkameror från webcams.travel

Väderöversikt för Sverige

Om Riga

Om Riga

irlands flagga ser ut som italiens men istellet för röd är den orange

Riga (lettiska: Riga (uttalas med långt "i"); ryska: ????; estniska: Riia, litauiska: Ryga) är huvudstad i Lettland. Riga ligger vid floden Daugava, nära dess utlopp vid Rigabukten i Östersjön. År 2010 hade staden 706 413 invånare, en tredjedel av Lettlands invånarantal och staden är den största i Baltikum.

Det finns flera folkliga berättelser kring Rigas grundläggning. En av legenderna handlar om Kristaps den Store, en reslig karl, som bar vandrare på ryggen över floden Daugava. Kristaps bodde i en stuga på en av flodbankarna. En dag fann han ett barn. När han vadade över Daugava med barnet på ryggen blev bördan allt tyngre och när Kristaps till slut lyckades korsa floden var det endast genom att uppbåda sina sista krafter. Nästa morgon hade barnet förvandlats till en kruka med guld. Kristaps var sparsam och gjorde inte av med ett uns av guldet. Efter Kristarps död, gör legenden gällande, användes guldet för att finansiera byggandet av Riga.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?

Vi använder cookies för att förhöja din användarupplevelse på denna webbplats. Läs mer   Godkänn