Mobilanpassat väder för Vänersborg

Väderprognos för Vänersborg

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 03:49

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Vänersborg idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Vänersborg de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Vänersborg, se detaljerat väder för Vänersborg här.

Missa heller inte Om Vänersborg med omgivningsbilder och foton runt om Vänersborg, samt intressant information om sevärdheter och platser i Vänersborg. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Vänersborg

Solen går upp 08:34 i Vänersborg
Solen går ner 16:11 i Vänersborg

Idag är det 7 timmar och 37 minuter sol i Vänersborg.
Vi hoppas på sol förstås!

Väderkameror nära Vänersborg

Väderöversikt för Sverige

Om Vänersborg

Om Vänersborg

Vänersborg är en tätort i Västergötland och centralort i Vänersborgs kommun, Västra Götalands län samt kansliort för Vänersborgs tingsrätt. Vänersborg var före länssammanslagningen 1998 residensstad i Älvsborgs län och är numera säte för den politiska ledningen i Västra Götalandsregionen (numera Regionhuvudstad i Västra Götaland). Sjöfarten har alltid haft en betydelse i Vänersborg då staden är placerad mellan Sveriges största sjö, Vänern, och hamnstaden Göteborg via Göta älv. På platåbergen Halleberg och Hunneberg i kommunen bedriver Sveriges monark varannan höst en traditionell älgjakt, som går tillbaka till Gustav Vasas tid.[2] Staden har även ett äventyrsbad, Vattenpalatset, med 300 000 besökare årligen.[3] Författaren, tillika kompositören och trubaduren Birger Sjöberg, är upphovsman till Vänersborgs populärnamn Lilla Paris.

Hantverk, handel, sjöfart och dess tidigare ställning som residensstad i Älvsborgs län har gynnat Vänersborgs utveckling. Ända sedan 1600-talet har stadens invånare bestått av en dynamisk blandning av administratörer, affärsmän, hantverkare och skickliga yrkesmän. Idag präglas kommunen mer av högteknologiska verkstadsföretag, IT och elektronikindustri, utbildning och kvalificerade tjänsteföretag. Offentlig förvaltning spelar fortfarande en stor roll.

Vänersborg ingår i Fyrstad, som består av Vänersborg, Trollhättan, Uddevalla och Lysekil. Målsättningen för Fyrstad är att fungera som en stad för boende, arbete, näringsliv, utbildning och service. Vänersborg är sedan 1999 säte för Västra Götalandsregionens regionfullmäktige (landstingsfullmäktige) och regionstyrelse.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?