Mobilanpassat väder för Pskov

Väderprognos för Pskov

Väderprognosen är senast uppdaterad idag 15:26

För muspekaren över respektive dag för att se väderprognos för hela dagen.

Vädret runt Pskov idag

Ovanstående väderprognos är en snabböversikt över vädret runt Pskov de kommande dagarna. Väderprognosen uppdateras med jämna mellanrum, minst en gång om dagen. Vill du se en mer detaljerad väderprognos för Pskov, se detaljerat väder för Pskov här.

Missa heller inte Om Pskov med omgivningsbilder och foton runt om Pskov, samt intressant information om sevärdheter och platser i Pskov. Kika längre ner på sidan för att se dessa delar!

Solens upp och nergång i Pskov

Solen går upp 09:15 i Pskov
Solen går ner 17:24 i Pskov

Idag är det 8 timmar och 9 minuter sol i Pskov.
Vi hoppas på sol förstås!
Solen går ner om 7 timmar och 46 minuter.

Väderöversikt för Sverige

Om Pskov

Om Pskov

Pskov (ryska: ?????, äldre ????????, Plskov; estniska: Pihkva; tyska: Pleskau; lettiska: Pleskava; polska: Psków) är den administrativa huvudorten för Pskov oblast i västra Ryssland, och har cirka 200 000 invånare. Den är belägen vid floden Velikaja som kommer söderifrån och mynnar i sjön Peipus strax norr om staden. I staden ansluter bifloden Pskova från höger (från nordost). Staden är en viktig trafikknutpunkt, och har omfattande maskin- och textilindustri.[3][4]

Pskov är en av de äldsta städerna i Ryssland och omnämns i Nestors krönika, år 903. Floden Velikaja hade ända sedan forntiden varit en handelsväg mellan södra Ryssland och norra Östersjön, och det var helt naturligt att en rysk befäst stad tidigt skulle uppstå i dalen. 1136 blev Pskov en "prigorod" till stadsrepubliken Novgorod, d.v.s. måste i vissa avseenden lyda under Novgorods jurisdiktion och hjälpa det i krigstid. Pskov hade emellertid sin egen (valde) furste och blev sedan senare hälften av 1200-talet så mäktigt, att det av Novgorod erkändes som jämlike (1348).

Staden blev en självständig republik med demokratiska institutioner så lika de i Novgorod att staden ofta kallades Novgorods yngre broder. I sin tur hade Pskov, som under senare delen av medeltiden räknade omkring 60 000 invånare, flera egna "prigorod", och dess välde sträckte sig över ett stort område. Pskovs institutioner liknade Novgorods - en allmän församling av stadens borgare (den så kallade vjetje) avgjorde de viktigaste ärendena, mottog vad och valde fursten - men hade en mera demokratisk karaktär. På 1200-talet hade Pskov blivit en viktig station för handeln mellan Novgorod och Riga. Ett århundrade senare ingick det i hanseförbundet. Dess köpmän och handelsföreningar hade faktorier i Narva, Reval och Riga. En strid mellan de "svarta" och de "vita" (storborgarna och de lägre klasserna) erbjöd storfursten av Moskva många tillfällen att inblanda sig i Pskovs inre affärer; 1399 tillägnade han sig rättigheten att bekräfta valet av Pskovs furste. Efter Novgorods fall 1478 kunde Pskov inte längre försvara sin självständighet emot Moskva. 1510 intogs det av Vasilij III Ivanovitj; vjetje upphävdes, de inflytelserikaste familjerna förflyttades till Moskva, och en vojvod sattes att å storfurstens vägnar styra staden. Dess merkantila betydelse försvann snart, men dess strategiska fortfor.

Källa: Wikipedia

Vilket väder blir det i din stad?